Ausztrália érméi

Celebrate Australia  5 x 1$ - AJÁNDÉK GYŰJTŐALBUMMAL!    

 

 

Névérték: 5x1$
Anyag: Alu-Bronz
Finomság: -
Minőség: UNC
Átmérő: 30,6 mm
Súly: 5x13,8 g
Kiadásás éve: 2011
Kibocsátva: n.k.
Ár: 21.900 Ft
A 2011. év gyönyörű "Ünnepeljük Ausztráliát" sorozat érméi olyan lenyűgöző ausztrál tájakat és tengeri környezetet ábrázolnak, melyek szerepelnek a Világörökségi Listán. Valamennyi érme alumínium-bronz ötvözetből készült. Minden érme hátoldalán szerepel a Perth-i Pénzverde "P" verdejele. Az előlapon II. Erzsébet portréja és az "Ausztrália 2011" felirat látható. Minden érme prezentációs kártyával van a gyűjtőalbumban elhelyezve.
 
A színes hátlapok:
 
 
A vízesésekben gazdag queensland-i trópusok
Az érmén a trópusok nevezetes látképe szerepel: vízesés és az őshonos Bowenia cikászok. A fő motívum egy kazuár, a repülni nem tudó emu-féle nagymadár.
 
 Macquarie-sziget
Az érme színes hátoldalán a Macquarie-sziget sziklás partvonala látható, az előtérben egy fóka, mely egyike a sziget tengeri élővilágát alkotó számos fajnak.
 
 
Gondwana esőerdők
Az érmén a gondwana-i esőerdők gyönyörű fái és őshonos páfrányok láthatók. Mellette a lantfarkú madár, egy nagy, hosszú farkú énekesmadár áll, mely a gazdag tollazatáról és hangutánzó képességéről híres.
 
 
Ausztrál ősemlős foszíliák
Az érme színes hátoldalán a riversleigh-i ősemlősök régészeti lelőhelye látható, előterében az ott feltárt erszényes oroszlán helyreállított példánya, mely egy a sok ősemlős lelet közül, melyek Naracoorte-ban találhatók.
 
 
Purnululu Világörökség Nemzeti Park
Az érmén a Purnululu Nemzeti Park ősi táját ábrázolják, mely magában foglalja a háttérben vöröslő látványos "Bungle Bungle" sziklasort. A középpontban az őshonos kisfülű szirtikenguru ül egy fűcsomó mellett.
 
 
 
 
Mini Roo    

 

Névérték: 2$
Anyag: Au
Finomság: 0,9999
Minőség: BU
Átmérő: 11,6 mm
Súly: 0,5 g
Kiadásás éve: 2011
Kibocsátva: n.k.
Ár: 16.900 Ft
A 2011-es Mini Roo egy akril védőkapszulában került elhelyezésre, és színes, pénztárca méretű kártyával kínálja a pénzverde. Ez a kifinomult, gomb-méretű kiadás kiváló lehetőséget jelent bárkinek, hogy egy szimbolikus jelentőségű ausztrál érméje legyen. Az érme klasszikus pózban ábrázol egy kengurut, melyet 99,99%-os színtiszta aranyból vertek. A rendkívül kedvező árú, bűbájos Mini Roo lehetőséget teremt a gyűjtők számára, hogy egy „kis kenguruval” bővítsék gyűjteményüket. Az 1965. évi ausztrál valuta törvény alapján hivatalos fizetőeszközként került kibocsátásra, ezért a példányszámot nem korlátozták.